pátek 5. července 2013

Jak vytvořit realistickou vlajku?

Dnes si ukážeme zajímavý postup, díky kterému můžete ve Photoshopu, například z obyčejné vlajky, vytvořit dojem fotky opravdové zmačkané vlajky.
Většina grafiků by podobné zadání vyřešila rychle, dali by do jedné vrstvy látku, do druhé vlajku a snížili by průhlednost.
Výsledek by ovšem nebyl takto precizní. Navíc tento postup se dá používat univerzálně na různé další "deformace" alá obličej složený z písmen, aplikace vzhledů na lidskou kůži (hadí člověk, starý člověk...).

Jdeme na to.
1) stáhneme nebo si vyrobíme si vlajku
2) seženeme (vyfotíme si látku).
Tip: Je dobré aby látka byla tmavá a lesklá, nebo s výraznou strukturou. Hodně textur je zde. Najdete tam od kamení přes látky až po krásné druhy papíru, to vše ve vysokém rozlišení. Licence je FREE, tedy volně k použití.
3) Otevřeme si látku a vybereme přes průhlednost její zajímavou část. Prostě odhadneme jak by se nám to na vlajce líbilo. !Vrtsvu s vlajkou smažeme!
4) Zbyde nám pouze látka. Tu odbarvíme (shift+Ctrl+U), pro klikače Desaturate/Odbarvit. Můžeme aplikovat Gausovské rozostření, výsledek pak vypadá lépe, ale ne moc. Uložíme jako .psd.

5) Otevřeme si nový dokument s vlajkou (musí mít stejnou velikost jako látka)
6) Zmáčkneme Filter-Distort-Displace. V nabídkouvém okně nastavíme hodnoty viz. foto. Zobrazí se nám pak dialogové okno a vybereme naší upravenou černobílou látku. Jde o to, že se vlajka zdeformuje podle záhybů látky, prostě body se přepočítají podle tmavších a světlejších míst.
7) Nyní si otevřeme znovu dokument s černobílou látkou a vložíme do nové vrstvy. V nastvení vrstvy (v okýnku nad vrstvami) vybereme : Hard Light.

A je to!




Žádné komentáře:

Okomentovat